Салат “ЛІТНІЙ” на зиму. Сподобається всім!

Кулінарія

Соковитий літній салат зі свіжих овочів закатаємо в банку зі спеціями і часником всього за півгодини. Пробувати можна вже на наступний день, а можна залишити банку до зими – в холодні місяці салат буде як свіжий.

Складові:

  • 3 кг. – свіжих помідорів
  • 1 кг. – огірків,
  • 3 шт. – великі червоні перці і 3 шт. зелені.
  • 4 шт. – цибулини,
  • 1 головка – часнику,
  • 1 пучок – кінзи і пучок кропу.
  • 2 шт. – червоні гострі перці,
  • лавровий лист, чорний перець горошком, сіль і 9% оцет.

Приготування:

1. Нарізаємо помідори часточками. Червоний і зелений перець, як і цибулю, ріжемо кільцями.

2. Шаткуємо дрібно часник, зелень і гострий перець. Додаємо сіль і соняшникову олію, ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин – салат повинен дати сік.

3. У банки на дно розкладаємо чорний перець горошком і лавровий лист. Слідом кладемо салат, сік з миски також переливаємо в банки, додаємо цукор з розрахунку на літрову банку 1 ч. л.

4. Ставимо банки на водяну баню. Через 35 хвилин знімаємо, додаємо 1 ч. л. оцту і закатуємо кришку.

5. Суміш спецій і прянощів просочить всі овочі в банці. Пробувати салат можна вже на наступний день, зберігати закатування можна місяцями – овочі залишаться такими ж смачними.

Оцените статью
Добавить комментарий