Рецепт смачних кабачків у томатному соусі на зиму

Кулінарія

Нижче наводиться ще один варіант приготування кабачків на зиму. Вони виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 600 грамів кабачків;
  • 280 грамів овочевого фаршу;
  • 300 грамів томатного соусу;
  • 80 мл рафінованої олії.

Інгредієнти для овочевого фаршу:

  • 1,8 кілограма моркви;
  • 220 гр. цибулі;
  • 10 гр. листя петрушки;
  • 40 гр. кореню селери;
  • 40 гр. кореню петрушки;
  • 80 гр. кореню пастернаку;
  • 40 гр. солі.

Інгредієнти для томатного соусу (1 літр):

  • 3 кілограми помідорів;
  • 5 штук гострого перцю;
  • 5 штук гвоздики;
  • 2 грами меленої кориці;
  • 2 ч. л. часникового порошку;
  • 3 ч. л. оцтової есенції;
  • 50 гр. солі;
  • 200 гр. цукру.

Як приготувати:

Кабачки нарізати кільцями, товщина яких повинна бути приблизно 2,5 см.

Цибуля нарізується кільцями.

Морква нарізується тонкими смужками.

Коріння пастернаку, селери та петрушки слід нарізати кільцями товщиною 0,5 см.

Кабачки смажити на пательні до утворення золотистої скоринки.

Для приготування овочевого фаршу усі овочі нарізуються та обсмажуються по черзі на пательні. Коли вони охолонуть, їх потрібно перемішати та додати зелень та сіль.

Для приготування соусу помідори нарізуються та варяться 10 хвилин. Далі вони збиваються за допомогою блендера. Потім їх слід покласти знову до каструлі та додати спеції. Обсяг соусу повинен зменшитися вдвічі.

Потім необхідно прибрати прянощі, налити оцет, додати сіль та перемішати.

Потім потрібно у стерилізовані банки складати шарами кабачки, чергуючи їх з фаршем.

У банки заливається соус. Банки необхідно простерилізувати на протязі 2 годин.

Потім банки закриваються кришками та залишаються для охолодження. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий