Простий рецепт шоколадних пряників на молоці

Домашні пряники - рецепт приготування Кулінарія

Шоколадні пряники за цим рецептом готуються дуже легко і просто. Пряники з шоколадним смаком, м’які і ніжні. Виходять набагато кращими і смачнішими покупних.

Складові

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Какао-порошок – 5 ст. ложок
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Молоко – 250 мл
  • Олія – 30 мл
  • Розпушувач тіста – 10 г
  • Сода – 1/2 ч. ложки

Глазур:

  • Цукрова пудра – 100 г
  • Сік лимонний – 1 ч. ложка
  • Яєчний білок – 1 шт.

Рецепт приготування

Цукор всипаємо в глибоку миску.

Вливаємо тепле молоко і рослинну (бажано, без запаху) олію.

Додаємо яєчний жовток і віночком перемішуємо, до розчинення цукру.

Какао-порошок змішуємо з борошном.

Додаємо розпушувач і соду, перемішуємо до однорідного стану.

Борошняну суміш просіюємо частинами в миску з основною масою.

Перемішуючи, замішуємо тісто. Тісто виходить злегка липкуватим.

Переносимо тісто на присипану борошном поверхню і обминали ще 3-4 хвилини. З тіста формуємо кілька «ковбасок».

Кожну ковбаску нарізаємо на рівні шматочки.

Шматочки тіста скачуємо в кульки (розміром з великий волоський горіх).

Деко застеляємо пергаментним папером.

Перекладаємо на пергамент заготовки пряників і злегка приплющує.

Випікаємо пряники в розігрітій до 180 ° C духовці, 10-15 хвилин.

Готові заготовки пряників охолоджуємо.

Поки остигають заготовки, приготуємо глазур.

У миску кладемо яєчний білок і додаємо цукрову пудру.

Потім, вливаємо лимонний сік.

Все перемішуємо і збиваємо міксером (або віночком) 1-2 хвилини, до однорідності.

Поливаємо заготовки пряників отриманою глазур’ю.

Залишаємо, до повного висихання глазурі.

Домашні шоколадні пряники готові, можна подати до чаю. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь