Простий рецепт сирної Шарлотки

Кулінарія

Ніжна і дуже смачна шарлотка з яблуками, яка обов’язково сподобається всім. Рецепт простий, продукти звичайні. Заберіть у свою скарбничку рецептів, стане в нагоді.

Ця м’яка випічка користується популярністю в моїй родині. Готувати можна в будь-який сезон. Добро, яблука в магазинах є завжди.

Складові

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Цукор – 200 г
  • Сир домашній – 500 г
  • Масло вершкове – 200 г
  • Розпушувач для випічки – 10 г
  • Цедра половинки лимона (за бажанням)
  • Яблука великі – 2-3 шт.
  • Яйця – 2 шт.

Рецепт приготування

Беремо глибоку, суху ємність і вбиваємо туди яйця.

Додаємо до яєць цукор і збиваємо міксером, до розчинення цукру.

Потім, додаємо сир і розтоплене вершкове масло.

Лопаткою перемішуємо все до однорідної маси.

Додаємо цедру лимона (за бажанням).

У борошно додаємо розпушувач для тіста.

Частинами просіюємо борошняну суміш в миску з загальною масою.

Перемішуємо лопаткою і замішуємо тісто.

Тісто виходить, як густа сметана.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером.

У мене форма роз’ємна, в діаметрі 20 см.

Вливаємо тісто в форму і розрівнюємо по всьому об’єму.

Яблука нарізаємо часточками, очищаємо від насіння.

Часточки яблук злегка втоплюємо в тісто, шкіркою вгору.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 ° C.

Випікаємо шарлотку 45-50 хвилин.

Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки.

Після, даємо пирогу охолонути, і виймаємо з форми.

Перед подачею, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою.

Шарлотка виходить ароматною, м’якою і дуже смачною. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий