Найсмачніша скумбрія в чайному маринаді

Кулінарія

Треба взяти:

  • Заморожена скумбрія – 2 шт

Для маринаду на 1 л. води:

  • Чай – 2 ст.л.
  • Цукровий пісок – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 3 ст.л.

Приготування:

Скумбрію випотрошіть, промийте, відріжте голову.

Для маринаду налийте в каструлю воду, додайте сіль, цукровий пісок і чайну заварку, доведіть до кипіння, охолодіть, процідіть.

Обріжте пластикову пляшку – вона знадобиться як ємність для засолювання. Зручно взяти об’єм 1,5 або 2 л. Риба вставляється вертикально.

Випотрошену скумбрію вставте в пляшку вгору хвостом і залийте чайним маринадом. Приберіть в холодильник на 3 дні. Потім наріжте шматочками і подавайте до столу. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий