Лінивий «Наполеон» з лаваша – смачно, соковито і не потрібно возитися з коржами

Кулінарія

Складові:

  • 3 упаковки (600 г) тонкого лаваша.

Крем:

  • 0,5 л молока;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст.л. борошна;
  • 1 ст.л. крохмалю.

Приготування:

Спочатку приготуємо крем. Відразу в каструльці злегка збиваємо яйця з цукром.

Додаємо порціями борошно і крохмаль через сито, одночасно перемішуємо, щоб не було грудок.

Тонкою цівкою вливаємо молоко (воно має бути кімнатної температури), розмішуємо. Щоб домогтися кращої однорідності, пройдемося занурювальним блендером.

Ставимо крем на плиту з невеликим вогнем, варимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Коли крем загусне, залишаємо його остигати.

У теплий крем кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо до його розчинення. Коли крем охолоне, він загусне ще сильніше.

Тепер займемося лавашем. Визначтеся, якої форми буде ваш торт. Наріжте весь лаваш однаковими шматочками за формою і розміром.

Кожен такий лист лаваша потрібно підсушити в духовці або на сковороді. Листи повинні бути твердими, але не зажареними.

Тепер формуємо торт. На плоску тарілку кладемо підсушений лаваш і рівномірно змащуємо кремом.

Зверху накриваємо іншим листом, злегка притискаємо і так по черзі – лаваш + крем. 4-5 листочків лаваша залишаємо для обсипання торта. Якщо лаваш трохи ламається в процесі формування, нічого страшного!

Відкладений лаваш подрібнюємо в блендері в крихту і обсипаємо верх і боки торта.

Залишаємо торт просочуватися спочатку на столі, а через 2 години відправляємо на добу в холодильник. За кілька годин до подачі дістаємо. Готово!

Оцените статью
Добавить комментарий