Коли у вашій родині є рибак, звичайно, ти навчишся добре і швидко смажити рибу, щоб вона не була жирною, жорсткою та пересушеною. Тепер ділюся з вами своїм досвідом, який мені передала моя свекруха.
Як смажимо рибу
Готуємо її, видаляючи всі нутрощі і плавники;
Гострим ножем робимо надрізи спочатку в одному напрямку, потім в іншому, щоб у нас вийшла решітка. Так рибка швидко прожариться і кісточки пом’якшаться;
Щоб не було запаху мулу, скроплюємо рибу соком лимона;
Просушуємо тушки паперовими рушниками, щоб в ній було менше води і натираємо улюбленими спеціями для риби;
Сіль змішуємо з паніруванням (сухарі, борошно або кукурудзяна крупа) щоб тушки при обсмажуванні не розвалювалися;
Для хрусткої скоринки змішуємо сухарі з борошном в рівних пропорціях або просто використовуємо кукурудзяну муку;
Смажимо в сковорідці з товстим дном – вона добре тримає одну температуру;
Спочатку розігріваємо олію і тільки потім викладаємо рибу.
Такі прості поради, точно допоможуть вам приготувати смачну і ароматну рибку.