Заливний пиріг з варенням, в якому начинка не опускається на дно, а вся залишається посередині

Кулінарія

Такий пиріг дуже просто приготувати і завжди можна міняти начинку при цьому. Тоді і смак буде завжди інший. Таким чином пиріг не буде набридати. Завдяки цьому рецепту, начинка залишиться на своєму місці і не опуститься на дно під час випікання. Є маленький секрет, який утримає варення посередині.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 100 мл молока;
  • Два яйця;
  • Чверть чайної ложки солі;
  • 120 г цукру;
  • Одна чайна ложка пекарського порошку;
  • 80 мл олії соняшникової;
  • 200 г борошна;
  • 300 г варення.

Переходимо до процесу приготування

В першу чергу потрібно приготувати тісто. Для цього в об’ємний посуд просійте борошно, всипте пекарський порошок. Перемішайте.

Далі в інший посуд розбийте яйця, всипте цукор, сіль і збийте за допомогою віночка або міксера.

Останніми в яєчну суміш влийте молоко і олію. Перемішайте.

Тепер суху суміш пересипте в рідку. В результаті у вас повинно вийти тісто, як на фото. Розділіть його навпіл.

Візьміть форму, вистеліть її пекарним папером і промажте олією. Викладіть половину тіста і розрівняйте.

Заливний пиріг з варенням, в якому начинка не опускається на дно, а вся залишається посередині

Заздалегідь нагрівайте духовку до 200 °. Випікайте тісто 10 хвилин.

Після цього на застигле тісто викладіть варення. Таким чином начинка не опуститися на дно і залишиться по середині. Замість варення можна взяти повидло або джем.

Заливний пиріг з варенням, в якому начинка не опускається на дно, а вся залишається посередині

Тепер викладіть другу половину тіста і помістіть в духовку приблизно на 40 хвилин.

Заливний пиріг з варенням, в якому начинка не опускається на дно, а вся залишається посередині

Температуру зменшіть до 180 °. Дивіться по своїй духовці, коли точно буде готовий пиріг.

Заливний пиріг з варенням, в якому начинка не опускається на дно, а вся залишається посередині

Готовий пиріг охолодіть, а після поріжте на порції. У розрізі буде видно, що все варення залишилося на своєму первісному місці.

Я різала пиріг, коли він був гарячий, тому начинка трохи витекла.

Оцените статью
Добавить комментарий