Захотілося незвичайних дерунів? Апетитні скандинавські картопляні оладки

Кулінарія

Спробуйте приготувати апетитні оладки з картопляного пюре з сушеним кропом в скандинавському стилі.

Подавати їх слід з слабосоленої рибою або з зеленню і сметаною

Інгредієнти

  • картопля 500 г
  • борошно 225 г
  • вершки 50 мл
  • вершкове масло 50 г
  • цукор 1 ч.л.
  • сіль 1/2 ч.л.
  • сушений кріп 1/2 ч.л.
  • олія для обсмажування

Рецепт приготування (4 порції)

Картоплю помити, очистити і відварити в підсоленій воді. Розім’яти в пюре і трохи остудити.

Вершкове масло нарізати кубиками і залити вершками. Поставити в мікрохвильовку на 1 хвилину, щоб масло розтопилося. Перемішати і остудити.

Додати вершково-масляну суміш і кріп до картоплі, ретельно перемішати.

Додати борошно і замісити тісто. Розкачати тісто, вирізати формочкою оладки і обсмажити на розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.

Викласти оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Можна подавати картопляні оладки зі слабосоленою рибою або сметаною.

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий