Вже більше 30 років готую квас за цим рецептом

Домашній квас - рецепт приготування Кулінарія

Квас з цикорію – це не тільки смачно, але і корисно, тому що в цьому продукті міститься багато корисних речовин.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цикорій – 3 ч.л;
  • вода – 3 л;
  • цукор – 10 ст.л;
  • лимонна кислота – 1 ч.л;
  • дріжджі сухі – 1 ч.л.

Кип’ятимо 1 л води. У ємності змішуємо цукор, лимонну кислоту, цикорій і заливаємо цим кип’ятком.

Беремо 0.5 л води кімнатної температури (можна ще трохи підігріти) і розводимо дріжджі.

Всі рідини змішуємо і розливаємо по пляшках, можна пластиковим або скляним, закриваємо їх пробками.

Ставимо пляшки в світле і тепле місце на 12 годин, потім можна помістити в холодильник або в підвал.

Можна скористатися ще й таким рецептом смачного квасу. Знайдіть у себе черствий хліб, неважливо якого сорту, просто з-за цього, колір квасу вийде різним.

Інгредієнти для класичного квасу:

  • вода – 5 л;
  • буханець хліба черствого;
  • дріжджі – 25 г (брикетик);
  • цукор – 2 склянки.

Заливаємо хліб водою і залишаємо на 8 годин. Розм’якшену масу хліба виймаємо і віджимаємо через друшляк, щоб рідина стекла назад в каструлю.

Всипаємо цукор і додаємо дріжджі, добре все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо в тепле і темне місце на 2 доби.

Проціджуємо масу через кілька шарів марлі і розливають по щільним пластиковим пляшкам, щоб вони витримували тиск від бродіння квасу.

Rate article
Залишити відповідь