Відмінні гречані котлети з фаршем і овочами

Кулінарія

Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитних котлет, які припадуть до душі кожному.

За рахунок соусу котлети виходять не тільки дуже ароматними і апетитними, а й мають насичений кислувато-солодкий смак.

Рекомендую взяти цей рецепт на заміточку.

Потрібні інгредієнти

  • 200 г вареної гречки
  • 400 г м’ясного фаршу
  • 1 яйце
  • 2 ріпчастих цибулі
  • 2 моркви
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • чорний мелений перець за смаком
  • 100 г панірувальних сухарів
  • олія по потребі
  • 200 мл води
  • 20 г зеленої цибулі
  • 1 чайна ложка цукрового піску
  • сіль за смаком

Починаємо процес

В першу чергу очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Потім нарізаємо великими шматочками половину від загальної кількості. Пропускаємо через м’ясорубку. Для цього процесу можете також використовувати блендер.

Гречку також подрібнюємо і відправляємо до овочів. Перемішуємо все до однорідності. Потім сюди відправляємо фарш.

Після чого вбиваємо яйце і заправляємо спеціями. Знову добре перемішуємо.

Змочуємо руки водою і формуємо невеликі котлети однакової форми.

Обвалюємо їх в панірувальних сухарях з усіх боків і відправляємо на розігріту сковороду з достатньою кількістю олії обсмажувати по 3 хвилини з кожного боку. Вогонь повинен бути сильним. При цьому потрібно періодично доливати олію.

Беремося за приготування томатної заливки. Для цього залишки цибулі і моркви подрібнюємо. Останню потрібно натерти на крупній фракції терки.

Потім перекладаємо потрібні інгредієнти на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажувати до м’якості.

Після чого додаємо томатну пасту і воду. Перемішуємо все і тушкуємо пару хвилин. Солимо і перчимо до смаку, а також сипемо цукровий пісок.

Готові котлети потрібно остудити. Після чого перекласти в окрему ємність, наприклад в каструлю, і залити підготовленим томатним соусом. Він повинен практично повністю їх покрити. Ставимо на вогонь і тушкуємо приблизно 15 хвилин.

Після закінчення потрібного часу знімаємо з плити і залишаємо на деякий час настоятися.

Подаємо з подрібненою зеленню і в теплому вигляді.

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий