Відмінна закуска: домашня маринована скумбрія виходить смачніше магазинної

Кулінарія

Пропоную рецепт дуже смачної дешевої закуски, яка підійде навіть до святкового столу. Маринована таким способом скумбрія виходить не гірше лосося, що підтверджують і гості, і домочадці.

Інредіенти:

  • 2 скумбрії;
  • велика цибулина;
  • 20 г кропу і петрушки;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 лаврові листки;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 3 скибочки лимона;
  • 1 ч. л. насіння коріандру;
  • 100 мл води;
  • 100 мл олії;
  • 50 мл столового оцту (9%).

Процес приготування

Скумбрію слід розморозити майже повністю. Щоб її красиво нарізати, найкраще зробити це, поки вона трохи заморожена.

Спочатку потрібно відрізати голови, потім хвости і плавники. Прибрати нутрощі і чорну плівку всередині. Добре вимити тушки і витерти паперовими рушниками.

Нарізати рибу шматочками шириною близько 2 см.

Нарізати цибулю тонкими півкільцями, кріп і петрушку порубати.

Покладіть в миску цукор, лавровий лист (подрібнити вручну), мелений чорний перець, насіння коріандру (подрібнити в ступці), сіль і запашний перець. Перемішайте.

Слід по черзі укладати півкільця цибулі, кріп і петрушку, шматочки риби і гостру суміш в каструлю або банку (я використовую літрову банку).

На останній шар риби на додаток до гострої суміші викласти трохи цибулі і зелені.

Додайте скибочки лимона.

Змішати воду з олією і оцтом. Полити рибу отриманим маринадом.

Закрити каструлю або банку кришкою. Дати рибі замаринувати 10-12 годин в холодильнику.

Дістаньте мариновану рибу з каструлі або банки і викладіть на тарілку. Можна подавати на стіл.

Оцените статью
Добавить комментарий