Такі оладки сміливо можна назвати міні-піцою. Вони виходять неймовірно смачними, ніжними і соковитими, а в якості начинки можете додавати все, що завгодно. Тут все залежить від смакових уподобань членів вашої сім’ї.
Для приготування сніданку нам знадобляться наступні інгредієнти (з такої кількості продуктів у мене виходять 20 шт):
- Кефір – 1 склянка
- Твердий сир – 70 грамів
- Шинка – 100 грамів
- Борошно – 1 склянка
- Сіль – половина чайної ложки
- Цукор – половина чайної ложки
- Сода – половина чайної ложки
- Перець солодкий – 1 штука
- Помідор – 1 штука
- Зелень – за смаком
- Яйце – 2 штуки
- Олія – для смаження
Спосіб приготування:
В кефір додаємо цукор, соду і сіль, ретельно перемішуємо. Масу залишаємо на 3-5 хвилин. В цей час готуємо інші інгредієнти. Сир натираємо на середній тертці, шинку дрібно нарізаємо кубиками, помідор, перець і зелень подрібнюємо. У кефір додаємо яйця, сир, шинку. Поступово висипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо, додаємо помідор, перець і зелень.
Олію нагріваємо в сковороді, за допомогою столової ложки викладаємо тісто і обсмажуємо масу на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові оладки викладаємо на паперовий рушник. Подаємо в гарячому вигляді. Приємного сніданку!