Українські галушки з м’ясом. Які ж вони смачні!

Кулінарія

Які вони смачні українські галушки з м’ясом, а якщо їх приготувати з фаршем вийде неймовірно.

Тісто виходить повітряним і легким, а соковита начинка з фаршу відмінно доповнює його. Подаємо на стіл зі сметаною. Картопляні галушки з м’ясом – відома, дуже смачна і ситна страва з української кухні. Рецептів галушок існує безліч, начинка використовується будь-яка – на ваш смак. Розмір галушок може бути від середнього до досить великого.

Інгредієнти

  • Картопля – 400 г
  • Борошно – 300 – 350 г
  • Манна крупа – 2 ст. ложки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Філе куряче – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Вода холодна – 30 мл.
  • Сметана – для подачі
  • Смажена цибулю або вершкове масло – для подачі

Приготування

1. Картоплю почистити, порізати, залити водою і поставити на вогонь.

2. Довести до кипіння, посолити і варити на повільному вогні до готовності.

3. Воду злити, картоплю потовкти.

4. Дати повністю охолонути.

5. У остиглу картоплю всипати манну крупу і додати яйце.

6. Перемішати.Всипать поступово просіяне борошно.

7. Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.

8. Залишити тісто «відпочити» на 30 хвилин.

9. Філе і ріпчасту цибулю порізати невеликими шматочками.

10. Подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку.

11. Посолити і поперчити, влити холодну воду.

12. Добре фарш перемішати.

13. Робочу поверхню і руки добре припиліть борошном.

14. Тісто поділити на частини, з кожної – сформувати коржі.

15. У середину коржики помістити по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.

16. Защипнути ретельно коржі в формі мішечків.

17. Скачати руками (без особливого натиску) колобки.

18. Воду закип’ятити і підсолити.

19. Викладати галушки в киплячу воду і варити до тих пір, поки вони спливуть на поверхню.

20. Потім вогонь зменшити і варити ще 8-10 хвилин.

21. Готові ніжні, смачні картопляні галушки з м’ясом подати зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом.

22. Зверху ще можна посипати чорним меленим перцем. Дуже смачно!

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий