Угорський гуляш з яловичини з помідорами і перцем: сподобається справжнім поціновувачам м’ясних страв

Угорський гуляш з яловичини - відмінний рецепт Кулінарія

В Угорщині гуляшем називають густий і ароматний суп. який складається з тушкованої яловичини з овочами.

Сьогодні ми з вами приготуємо страву, яку гідно оцінять всі завзяті м’ясоїди. Це буде гуляш з підливою, який по праву можна назвати шедевром угорської кухні.

Для приготування 6 порцій вам буде потрібно:

  • Яловича лопатка – 500 грамів;
  • Болгарський перець – 2 штуки;
  • Помідори – 2 штуки;
  • Картопля – 3 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Часник очищений – 2 зубчики;
  • Смалець (топлений жир) – 1 чайна ложка;
  • Суха паприка – 1 столова ложка;
  • Вода – 1,5 – 2 літри;
  • Сіль – на ваш смак;
  • Чорний перець – на ваш смак;
  • Кмин – на ваш смак;
  • Томатна паста – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування гуляшу

М’ясо слід добре промити, обсушити і нарізати на кубики. Болгарський перець звільніть від насіння. Наріжте кубиками перець, помідори та картоплю. Наріжте цибулю і часник.

У каструлі розтопіть половину кількості смальцю. Покладіть туди цибулю, часник і паприку.

На сковорідці з рештою смальцем обсмажте яловичину. Якщо немає смальцю, використовуйте соняшникову олію.

У каструлю з цибулею, часником і паприкою покладіть обсмажене м’ясо і залийте його водою. Вода повинна покривати всі шматочки. Додайте спеції і тушкуйте півтори години. Підливайте воду, якщо це буде потрібно.

Додайте картоплю, овочі і томатну пасту. Залийте водою. Вона повинна повністю покрити вміст каструлі. Готуйте 15 хвилин, поки картопля не стане м’яким. Ваш гуляш готовий. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь