У міру гостра закуска з стрілок часнику: їмо як самостійну страву і додаємо в овочеві салати

Закуска з стрілок часнику - відмінний рецепт Кулінарія

Часникові стрілки не варто викидати, адже з них можна приготувати смачну і корисну їжу.

У молодих стрілках часнику багато фруктози, клітковини, води і вітамінів, вони корисні для імунітету і знижують процеси бродіння в кишечнику, тому вживати їх в їжу корисно і смачно.

Продукти:

  • молоденькі стрілки – 500 грамів;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • цукор – половина чайної ложечки;
  • сіль – половина чайної ложки;
  • коріандр (мелений) – чайна ложечка без верху;
  • чорний перець – на кінчику ножа;
  • гвоздика – 2 або 3 штучки;
  • зелена цибуля – невеликий пучок;
  • соняшникова олія – 50 грамів;
  • оцет – 1 столова ложка;
  • кунжут – чайна ложка.

Готуємо

Сковороду з олією потрібно прогріти на середньому вогні буквально 3 хвилини, потім всипати в олію спеції. Залишаємо все це на вогні 2 хвилини, щоб наші прянощі «розкрилися».

Стрілки ріжемо відрізками 4-5 см і відправляємо в сковороду. Пасеруємо, помішуючи, хвилин 8-10. Після цього додаємо в страву кунжут, соєвий соус, сіль і цукор, а також дрібно нашатковану цибулю. Чекаємо 2 хвилинки і вливаємо ложку оцту. Перемішуємо і буквально через хвилину знімаємо з вогню.

Після того, як наша закуска охолоне, перекладаємо її в лоток і відправляємо в холодильник на ніч. Смачного.

Rate article
Залишити відповідь