Три способи приготування домашньої аджики. Вона покращить смакові якості будь-яких страв

Кулінарія

Нижче наводяться 3 рецепти смачної домашньої аджики. Вона відмінно підійде до багатьох страв.

Приготування сливової аджики

Інгредієнти:

  • 2 кілограма слив;
  • 1 кілограм болгарського перцю;
  • 2 перцю гострого стручкового;
  • кріп;
  • 5 голівок часнику;
  • базилік;
  • петрушка;
  • 0,5 ч. л. коріандру меленого;
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики;
  • 0,5 ч. л. меленого кмину;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • листя тархуну;
  • 100 грамів цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. томатної пасти.

Як приготувати:

1. Зі слив потрібно видалити кісточки.

2. Перець необхідно почистити, видалити з нього насіння та нарізати на невеликі шматки.

3. Часник слід промити та перекрутити за допомогою м’ясорубки.

4. Далі промивається зелень. З тархуну потрібно обірвати молоді гілки та листки.

5. Перекрутити зелень, перець та сливу за допомогою м’ясорубки та покласти у окрему каструлю.

6. У каструлю додаються спеції, після чого аджика вариться на середньому вогні. Після того, як суміш закипить, вогонь слід зменшити та варити ще на протязі 20 хвилин.

7. Потім додається часник та вариться ще 5 хвилин.

8. Готова аджика розкладається у банки, після чого їх слід закатати кришками. Банки потрібно зверху накрити ковдрою та залишити для охолодження. Смачного!

Аджика-золотуха

Інгредієнти:

  • 3 кілограми помідорів;
  • 8 шт. болгарського перцю;
  • 4 шт. гострого перцю;
  • 5 голівок часнику;
  • 200 мл рафінованої олії;
  • 200 грамів цукру;
  • 3 ст. л. солі.

Як приготувати:

1. Олію слід вилити у каструлю.

2. Помідори потрібно перекрутити за допомогою м’ясорубки, після чого додати до олії. Варити на протязі 1 години на невеликому вогні.

3. Перець та часник перекручуються за допомогою м’ясорубки та додаються до томатів.

4. Суміш вариться ще 15 хвилин.

5. Потім слід додати перекручений гострий перець.

6. Готова аджика накладається у банки, після чого їх слід закатати кришками. Банки потрібно зверху накрити ковдрою та залишити для охолодження. Смачного!

Аджика з кабачків

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма кабачків;
  • 1 голівка часнику;
  • 80 грамів моркви;
  • 80 грамів болгарського перцю;
  • 1 гострий перець;
  • 250 грамів помідорів;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 20 мл столового оцту;
  • 30 грамів рафінованої олії;
  • 30 грамів цукру;
  • сіль.

Як приготувати:

1. Усі овочі потрібно почистити та видалити з них насіння. Потім їх (крім гострого перцю) потрібно перекрутити за допомогою м’ясорубки.

2. Перекручені овочі слід поставити варитися на плиту. Коли вони закиплять, то варити суміш слід ще 20 хвилин, періодично перемішуючи.

3. Далі додається порізаний гострий перець, томатна паста, сіль та цукор.

4. Потім додати олію та варити суміш 10 хвилин.

5. Часник необхідно подрібнити та додати до суміші. Варити ще на протязі 5 хвилин.

6. Додається оцет та перемішується. Плита вимикається.

7. Готова аджика накладається у банки, після чого закатується кришками. Банки потрібно зверху накрити ковдрою та залишити для охолодження. Приємного апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий