Три рецепти приготування домашньої аджики

Кулінарія

Аджика є чудовим соусом, який підходить до різних страв, в тому числі до м’яса, круп та риби. Нижче наведені три способи приготування аджики, яка за своїм смаком сподобаються усім.

Сливова аджика

Інгредієнти:

  • 2 кілограма слив;
  • 4 голівки часнику;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 кілограм червоного солодкого перцю;
  • 2 стручки гіркого перцю;
  • 1 пучок естрагону;
  • 1 пучок базиліку;
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру;
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики;
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч. л. меленого кмину;
  • 2 ст. л. морської солі;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 100 грамів цукру піску.

Як приготувати:

1. Усі овочі та зелень необхідно помити та просушити.

2. Почистити часник та видалити зі слив кісточки.

3. З солодкого перцю видалити насіння та розрізати на 4 частини.

4. Часник вичавлюється за допомогою преса.

5. Сливи, зелень та перець необхідно перекрутити за допомогою м’ясорубки. Потім їх треба покласти в каструлю с товстим дном.

6. Суміш необхідно посолити, додати спеції та цукор, перемішати та поставити на вогонь.

7. Коли суміш почне кипіти, вогонь потрібно зменшити та варити ще на протязі 15 хвилин.

8. За 5 хвилин до того, як вимкнути вогонь, додати у суміш подрібнений часник.

9. Готова аджика розкладається у простерилізовані банки, які потім закатати кришками.

10. Банки слід перевернути, накрити ковдрою та залишити для охолодження. Смачного!

Аджика «Золотуха»

Інгредієнти:

  • 3 кілограми свіжих помідорів;
  • 4 гірких перцю;
  • 8 шт. червоного болгарського перцю;
  • 5 великих голівок молодого часнику;
  • 1 склянка цукру піску;
  • 3 ст. л. морської солі;
  • 1 склянка соняшникової олії.

Як приготувати:

1. За допомогою м’ясорубки перекручуються помідори, часник та перець.

2. У велику каструлю наливається олія та доводиться до кипіння, після чого слід додати томати та тушити їх 1 годину на мінімальному вогні.

3. До помідорів додається часник та перець, після чого тушкується ще на протязі 15 хвилин.

4. Також можна додати пекучий перець, щоб аджика вийшла гострою.

5. Банки завчасно потрібно простерилізувати та висушити.

6. Аджика розкладається у банку, які слід закатати кришками та перевернути.

7. Банки накриваються ковдрою та залишаються для охолодження. Смачного!

Аджика з кабачків

Вказана кількість складових аджики дозволяє приготувати 2 півлітрових банки соусу.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма молодих кабачків;
  • 250 грамів помідорів;
  • 1 голівка молодого часнику;
  • 80 грамів молодої моркви;
  • 80 грамів жовтого болгарського перцю;
  • 1 гіркий перець;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 15 мл 9% столового оцту;
  • 30 грамів цукру піску;
  • морська сіль.

Як приготувати:

1. Моркву, кабачки та почищений болгарський перець нарізуються шматками невеликого розміру.

2. Помідори розрізуються на 4 частини.

3. Усі порізані овочі слід перекрутити за допомогою м’ясорубки. Потім їх слід перемішати та поставити на вогонь. Після того, як закипить, варити ще на протязі 20 хвилин, постійно перемішуючи.

4. Суміш потрібно посолити, додати до неї олію, томатну пасту, порізаний гіркий перець та цукор. Усе перемішати та варити 10 хвилин на мінімальному вогні.

5. Часник вичавити за допомогою преса та додати до аджики. Варити ще 5 хвилин, після чого додати оцет. Далі слід перемішати суміш, довести її до кипіння та вимкнути вогонь.

6. Готова аджика розкладається у банки, які необхідно закатати.

7. Банки перевертаються, накриваються ковдрою, та залишаються стояти, доки не охолонуть. Приємного апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий