Торт «Червоний оксамит»: дивує гостей і готувати його легко

Кулінарія

Не так давно спробувала в гостях у свекрухи цікавий торт. У розрізі він виявився червоним.
Ми з іншими гостями вельми здивувалися: несподівано, цікаво і не впливає на смак. Тобто – смак прекрасний! Я просто випросила рецепт і на своє свято теж зуміла спекти це чудо. Ось, як я пекла торт «Червоний оксамит»!

Інгредієнти:

  • яйця великі – три штуки;
  • цукор – половина склянки. Але для любителів солоденького, можна і ще пару столових ложок додати;
  • молоко – 60 мілілітрів;
  • олія соняшникова – яка не має ароматизації – 45 мілілітрів;
  • борошно вищого гатунку – 110 грамів. Борошно попередньо просіювала двічі;
  • розпушувач – 8 грамів;
  • харчовий червоний барвник – за необхідністю, але дуже не варто захоплюватися. Розводила спочатку в окремій масі молока, а потім змінювала підсумкову кількість.

Приготування:

Всі продукти спочатку довела до нормальної (кімнатної) температури.

У мисці з’єднала просіяне двічі борошно, какао і розпушувач.

Барвник розчинила в молоці. Перемішала і довела до потрібного відтінку. Пішло приблизно півтори-дві чайні ложки гелевого барвника.

Збила цукор і яйця в піну. Повинна вийти пишна стійка маса. Далі додала все молоко, олію – перемішала дуже дбайливо. Не збивала більше!

У кілька прийомів додала сухі продукти. Трохи змішала, щоб вони розійшлися і з’єдналися з іншими. Не допускала, щоб маса опала і легкість майбутнього бісквіта порушилася.

Готове бісквітне тісто: насиченого кольору, гладке і повітряне.

Вилила тісто в форму і випікала при 160 градусах 50 хвилин.

Готовий корж охолодила. Обернула в плівку і витримала 6 годин у холодильнику.

Тепер корж ділю на кілька.

Готовий червоний бісквіт змащую будь-яким кремом. Просочення – за бажанням, як і весь декор. Тут важливий ефект при розрізанні: дуже красиво виходить і смачно. Приємного чаювання!

Торт «Червоний оксамит»: дивує гостей і готувати його легко

Оцените статью
Добавить комментарий