Не так давно спробувала в гостях у свекрухи цікавий торт. У розрізі він виявився червоним.
Ми з іншими гостями вельми здивувалися: несподівано, цікаво і не впливає на смак. Тобто – смак прекрасний! Я просто випросила рецепт і на своє свято теж зуміла спекти це чудо. Ось, як я пекла торт «Червоний оксамит»!
Інгредієнти:
- яйця великі – три штуки;
- цукор – половина склянки. Але для любителів солоденького, можна і ще пару столових ложок додати;
- молоко – 60 мілілітрів;
- олія соняшникова – яка не має ароматизації – 45 мілілітрів;
- борошно вищого гатунку – 110 грамів. Борошно попередньо просіювала двічі;
- розпушувач – 8 грамів;
- харчовий червоний барвник – за необхідністю, але дуже не варто захоплюватися. Розводила спочатку в окремій масі молока, а потім змінювала підсумкову кількість.
Приготування:
Всі продукти спочатку довела до нормальної (кімнатної) температури.
У мисці з’єднала просіяне двічі борошно, какао і розпушувач.
Барвник розчинила в молоці. Перемішала і довела до потрібного відтінку. Пішло приблизно півтори-дві чайні ложки гелевого барвника.
Збила цукор і яйця в піну. Повинна вийти пишна стійка маса. Далі додала все молоко, олію – перемішала дуже дбайливо. Не збивала більше!
У кілька прийомів додала сухі продукти. Трохи змішала, щоб вони розійшлися і з’єдналися з іншими. Не допускала, щоб маса опала і легкість майбутнього бісквіта порушилася.
Готове бісквітне тісто: насиченого кольору, гладке і повітряне.
Вилила тісто в форму і випікала при 160 градусах 50 хвилин.
Готовий корж охолодила. Обернула в плівку і витримала 6 годин у холодильнику.
Тепер корж ділю на кілька.
Готовий червоний бісквіт змащую будь-яким кремом. Просочення – за бажанням, як і весь декор. Тут важливий ефект при розрізанні: дуже красиво виходить і смачно. Приємного чаювання!