Тісто для смачної випічки без дріжджів, а на смак як дріжджове

Кулінарія

Крім простоти приготування, цей рецепт може стати в нагоді тим, хто намагається уникати дріжджів в своєму раціоні.

Другий плюс – не потрібно чекати, щоб воно настоювалося або охолоджувалося. Після вимішування можна відразу приступати до приготування випічки, яка виходить щільна і одночасно ніжна і пишна. Ваші пиріжки і булочки будуть повітряними і за смаком практично як з дріжджового тіста.

Як зробити тісто без дріжджів і що нам знадобиться

Беремо наступні продукти:

  • Борошно пшеничне біле, вищого сорту – 0,5 кг;
  • Кефір – 0,4 л;
  • Куряче яйце (велике) – 1 шт;
  • Рафінована соняшникова олія (світла, без запаху) – 3 ст.л;
  • Сода – 1 ч.л. гашена однієї десертною ложкою столового оцту;
  • Сіль – 1 ч.л.

Корисні поради! Соду і оцет можна замінювати розпушувачем. Кефір для тіста краще брати з жирністю 3,2%.

Приготування тіста

Відразу просіюємо борошно. Зробити це потрібно відразу, бо потім його залишиться тільки додавати і замішувати.

У глибоку широку миску наливаємо кефір, розбиваємо яйця і гарненько перемішуємо за допомогою віночка.

Миску треба відразу брати більшу, адже в ній ми і і будемо замішувати тісто. Крім неї інший посуду не буде потрібно.

У кефіру яєчну суміш додаємо сіль, три ложки олії і 4-5 столових ложок борошна. Ще раз ретельно перемішуємо.

Додаємо гашене соду або розпушувач, швидко і ретельно змішуємо. По частинах всипаємо решту борошна і замішуємо тісто спочатку лопаткою або великою ложкою. Потім, коли воно буде густим, вимішуємо його прямо руками.

Тісто має вийти густим, пружним і не прилипати до рук.

Усе. Можна використовувати за призначенням. Випікайте смачні булочки, пиріжки з будь-якими начинками або пампушки до чаю.

Оцените статью
Добавить комментарий