Тісто для пиріжків «Супер-пухове» готую за секретним рецептом

Кулінарія

Рецепту цього елементарного тіста для смажених пиріжків мене навчила подруга. Я тепер теж так готую – ніякої мороки, і гора смачних рум’яних пиріжків на столі! Ділюся секретом рецепта!

Необхідні інгредієнти:

  • 1.5 склянки води;
  • 1\3 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • 600 г борошна;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів.

Алгоритм приготування:

Дріжджі розчиняю в теплій воді, додавши туди ж цукор, всипаю 4-5 ст. л борошна, збиваю, накриваю і залишаю в теплі на 30 хвилин.

Тепер в рідке тісто всипаю решту борошна і сіль, гарненько вимішую до однорідності.

Доливаю олію, на цьому етапі тісто можна замішувати руками, воно стає еластичним, до долонь не липне.

Залишаю підійти на 30 хвилин, потім обробляють на шматочки, в кожен кладу начинку (можна солодку або солону, за смаком).

Смажу пиріжки в соняшниковій олії до рум’яності – смакота!

Оцените статью
Добавить комментарий