Теплий салат «Жозефіна» – рецепт приготування

Теплий салат «Жозефіна» - відмінний рецепт Кулінарія

Цей цікавий салат можна подавати як основну страву на обід або вечерю. Він дуже просто готується, виходить ситним і дуже апетитним. А також салат можна поставити на святковий стіл, вашим гостям він обов’язково припаде до смаку.

Необхідні продукти

  • 500 грам курячого філе
  • 200 грам болгарського перцю
  • 200 грам помідорів «Черрі»
  • 1 пучок салатного листя
  • 40 грам соєвого соусу
  • кунжутне насіння
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 столова ложка гірчиці в зернах
  • сіль, перець за смаком

Поетапний процес приготування салату «Жозефіна»

Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо в миску, додаємо сіль і перець за смаком. Туди ж вливаємо соєвий соус і все перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.

Підготовлене філе обсмажуємо на оливковій олії до готовності. Перекладаємо на тарілку.

Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками.

Беремо салатну тарілку. Викладаємо на нього салатні листя (рвані).

Помідори «Черрі» розрізаємо на 2 частини і викладаємо на салатне листя. Солимо і перчимо до смаку.

Обсмажуємо болгарський перець на сковороді протягом 5 хвилин, а потім перекладаємо на тарілку з паперовим рушником. Даємо стекти зайвому жиру і викладаємо перець на помідори. Зверху розкладаємо тепле куряче філе.

Приготуємо заправку. У миску вливаємо оливкову олію, додаємо гірчицю і лимонний сік, перемішуємо. Заправляємо приготованим соусом салат.

Подрібнюємо зелень і посипаємо салат, присипаємо зверху ще трохи кунжуту, а потім відразу ж подаємо до столу.

Rate article
Залишити відповідь