Так просто, і так смачно, готуйте відразу дві порції! Ароматна випічка до чаю: печиво за хвилини

Кулінарія

М’яке, апельсинове печиво, з яскравим ароматом і смаком – це дуже легко, швидко і смачно. У моїй родині його дуже люблять, і я часто готую його, навіть на свята.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 100 г;
  • цукор, 70 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цедра половини лимона або апельсина;
  • сік апельсиновий, 50 мл;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • борошно, 300 г

Процес приготування

Змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і перетираємо до однорідності.

Додаємо яйце і перемішуємо.

Тремо цедру в масу на дрібній тертці і перемішуємо.

Вливаємо сік і перемішуємо.

Борошно просіваємо. Змішуємо з розпушувачем і частинами вводимо в масу.

Вимішуємо м’яке і не липке тісто.

Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції свого.

Укладаємо в пакет тісто і відправляємо на 1 годину в холодильник.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо кружечки або іншу форму.

Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.

Змащуємо печиво збитим жовтком.

Випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин.

Готове і остигле печиво вже можна подавати до столу. Але якщо у вас є час, розтопіть шоколад і занурте печиво. Буде ще смачніше. Або просто полийте печиво шоколадом.

Оцените статью
Добавить комментарий