Сирні пончики: Рецепт з дитинства

Сирні пончики - рецепт приготування Кулінарія

Прості в приготуванні і багатьом знайомі пончики, родом з нашого дитинства. Так готували наші мами і бабусі. Дуже смачні пончики на сирному тісті. Продукти прості і доступні, метод легкий. Сирні пончики сподобаються всім.

Складові

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Сир – 300 г
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1/2 ч. Ложки
  • Сода – 1/2 ч. Ложки
  • Оцет 9% – 1 ч. Ложка
  • Ванілін
  • Цукрова пудра
  • Олія рослинна для смаження

Рецепт приготування

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор.

Все перемішуємо до однорідності.

Далі, додаємо сир і блендером подрібнюємо до однорідної маси.

Кладемо сіль і ванілін. Соду гасимо оцтом і додаємо в основну масу.

Все перемішуємо до однорідного стану.

Поступово додаючи борошно, замішуємо тісто.

Стіл присипаємо борошном і переносимо тісто.

Тісто злегка обминаємо на столі і формуємо кілька ковбасок.

Кожну ковбаску розрізаємо на рівні шматочки.

Кожен шматочок скачуємо в кульку (розміром з волоський горіх).

На середньому вогні добре розігріваємо олію в каструлі.

Олії повинно бути достатньо, щоб кульки плавали в ній.

Обсмажуємо пончики на олії, до рум’яності.

Готові пончики кладемо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

За бажанням, перед подачею, пончики посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь