Свекруха розповіла смачний рецепт пиріжків з капустою. Тепер готую тільки так

Смачні пиріжки з капустою - рецепт приготування Кулінарія

Вона розповідала, що коли готує вдома ці самі пиріжки, частенько в гості заглядають сусіди, ніби ненароком. Захоплюються ароматним запахом, як тут не пригостиш.

Для смачних пиріжків з капустою необхідно:

  • пакетик швидкорозчинних дріжджів (+/- 12 г);
  • пшеничне борошно вищого гатунку 800 г;
  • півтори склянки води (410 мл);
  • сіль за смаком.

Для смачної начинки:

  • качан капусти, близько 2 кг;
  • 2 великі цибулини;
  • сушена (свіжа) м’ята на кінчику ложки;
  • петрушка, кріп, зелена цибуля (за смаком)
  • сіль, перець (кількість визначається індивідуально)

Процес приготування пиріжків

Готуємо опару: дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо пару ложок борошна, все залишаємо в теплому місці, поки не почне підніматися. Як тільки опара піднялася, змішуємо все борошно і воду. Добре замішуємо тісто. Залишаємо, щоб росло.

Півкільцями нарізаємо цибулю, обсмажуємо. Коли вона зазолотиться, додаємо дрібно нарізану капусту. Обсмажуємо.

Після того як капуста придбає світлий кавовий відтінок, всипаємо в сковороду м’яту. Хвилин через п’ять додати решту зелені (петрушка, кріп).

Начинка готова, тісто піднялося, приступаємо до ліплення пиріжків.

Ділимо тісто на рівні сфери, скачуємо їх в акуратні кульки, розкачуємо в коржик.

Начинку кладемо в центр, добре склеюємо краї.

Свекруха розповіла смачний рецепт пиріжків з капустою. Тепер готую тільки так

Для смаження нам потрібно буде багато олії: пиріжки повинні бути приховані повністю.

Олія має бути добре нагріта, але не кипіти. Пиріжки опускаємо і смажимо на помірному вогні, щоб тісто встигало приготуватися.

Свекруха розповіла смачний рецепт пиріжків з капустою. Тепер готую тільки так

Складати готові пиріжки краще на пергаментний папір, щоб стікали надлишки олії. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий