Вона розповідала, що коли готує вдома ці самі пиріжки, частенько в гості заглядають сусіди, ніби ненароком. Захоплюються ароматним запахом, як тут не пригостиш.
Для смачних пиріжків з капустою необхідно:
- пакетик швидкорозчинних дріжджів (+/- 12 г);
- пшеничне борошно вищого гатунку 800 г;
- півтори склянки води (410 мл);
- сіль за смаком.
Для смачної начинки:
- качан капусти, близько 2 кг;
- 2 великі цибулини;
- сушена (свіжа) м’ята на кінчику ложки;
- петрушка, кріп, зелена цибуля (за смаком)
- сіль, перець (кількість визначається індивідуально)
Процес приготування пиріжків
Готуємо опару: дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо пару ложок борошна, все залишаємо в теплому місці, поки не почне підніматися. Як тільки опара піднялася, змішуємо все борошно і воду. Добре замішуємо тісто. Залишаємо, щоб росло.
Півкільцями нарізаємо цибулю, обсмажуємо. Коли вона зазолотиться, додаємо дрібно нарізану капусту. Обсмажуємо.
Після того як капуста придбає світлий кавовий відтінок, всипаємо в сковороду м’яту. Хвилин через п’ять додати решту зелені (петрушка, кріп).
Начинка готова, тісто піднялося, приступаємо до ліплення пиріжків.
Ділимо тісто на рівні сфери, скачуємо їх в акуратні кульки, розкачуємо в коржик.
Начинку кладемо в центр, добре склеюємо краї.
Для смаження нам потрібно буде багато олії: пиріжки повинні бути приховані повністю.
Олія має бути добре нагріта, але не кипіти. Пиріжки опускаємо і смажимо на помірному вогні, щоб тісто встигало приготуватися.
Складати готові пиріжки краще на пергаментний папір, щоб стікали надлишки олії. Смачного!