Смачніше не придумаєш: міні-пироги з соковитою начинкою

Кулінарія

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування  порційних міні-пирогів з соковитою начинкою з м’яса птиці, цибулі та картоплі,  які я спекла, використовуючи найшвидше в приготуванні бездріжджове тісто.

Отже, для приготування нам знадобиться:

Для тіста –

  • Вершкове масло – 150 г
  • Сметана – 250 г
  • Борошно – 450-500 г
  • Цукровий пісок – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Сода – на кінчику ножа
  • Для начинки –
  • Філе стегна індички (можна замінити будь-яким іншим м’ясом) – 750 г
  • Картопля – 450 г
  • Ріпчаста цибуля -4 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Для змазування листів –

  • Соняшникова олія – ​​1 ч. ложка
  • Приступаємо до приготування.

Робимо тісто.

З’єднуємо в чаші для змішування сметану і розтануле при кімнатній температурі вершкове масло. Перемішуємо.

Додаємо сіль, цукровий пісок і соду.

Невеликими порціями вводимо просіяне борошно і швидко замішуємо м’яке тісто.

Тісто накриваємо чистою серветкою і залишаємо «відпочивати».

Тим часом готуємо начинку.

Нарізаємо невеликими кубиками підготовлене м’ясо, картоплю і ріпчасту цибулю.

Додаємо сіль, чорний перець і ретельно перемішуємо.

Підготувавши начинку, приступаємо до формування пирогів.

Ділимо тісто на шість рівних кульок, приблизно по 140-150 г. Потім кожен кульку ділимо на дві частини – побільше і поменше. Після чого розгортаємо тісто на круги різного діаметру.

Викладаємо начинку на тісто з великим діаметром. Начинки кладемо вдвічі більше, ніж тіста, додавши зверху дрібно порізане вершкове масло.

Накриваємо начинку меншою частиною тіста.

Защипуємо міні-пиріг, підтягуючи краї тіста один до одного і утворюючи невеликі складки. У центрі робимо невеликий надріз для виходу пари.

Викладаємо сформовані пироги на листи, змащені олією, і відправляємо їх в духову шафу, розігріту до 180 ° С, на 45 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу, обережно дістаємо наші пироги з духовки, змащуємо вершковим маслом і накриваємо чистою серветкою на кілька хвилин.

Подаємо до столу. Приємного вам апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий