Смачний сливовий пиріг. Всі в захваті від нього

Кулінарія

Цей рецепт пирога люблю за те, що готується він дуже просто і швидко, а виходить нереально смачно. Ароматний, ніжний, злегка вологий, а в поєднанні з карамелізованими сливами смачніше подвійно.

Обов’язково спробуйте, це дуже смачно.

Необхідні продукти:

Для приготування використана форма для запікання діаметром 22 см.

ДЛЯ ПИРОГА:

  • 250 г слив
  • 115 г вершкового масла (кімнатної температури)
  • 115 г цукру
  • 115 г борошна
  • 2 шт. яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка ваніліну
  • дрібка солі
  • 2 ст.л. цукру для посипання пирога

Для карамелізованих слив:

  • 250 г слив
  • 2 ст.л цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. води
  • дрібка солі

Покроковий процес приготування:

1. Розтерти вершкове масло з цукром.

2. Додати окремо яйця.

3. Добре збити до однорідності.

4. Додати просіяне борошно, розпушувач, ванілін, дрібку солі.

5. Перемішати до однорідності. Довго перемішувати не потрібно, буквально до моменту, коли тісто стане однорідним.

6. Дно форми для запікання (діаметр 22 см) застелити пергаментом.

7. Викласти в форму тісто і розрівняти.

8. Сливи очистити від кісточок.

9. Нарізати невеликими шматочками (частина піде на пиріг, а частина залишиться для карамелізації).

10. Викласти в тісто часточки слив по колу, трохи вдавлюючи сливи в нього. Посипати зверху цукром.

Відправити пиріг випікатися в розігріту духовку до 180 градусів, на 35-40 хвилин, до красивого рум’яного кольору.

11. Поки пиріг випікається, сливи  що залишилися нарізати невеликими шматочками.

12. У будь-якому посуді з товстим дном розтопити вершкове масло.

13. Додати цукор і дрібку солі.

14. Довести до кипіння.

15. Додати сливи, перемішати.

16. Помішуючи карамелізувати сливи поки сироп стане густим і буде огортати сливи. Зняти з вогню.

17. Пиріг готовий. Перш ніж діставати його з форми потрібно дати йому трохи охолонути.

18. Подавати такий пиріг можна просто посипавши цукровою пудрою, а можна додатково додати ложечку сметани, теж дуже смачне поєднання. Я подаю пиріг з карамелізованими сливами, так всім подобається найбільше.

Оцените статью
Добавить комментарий