Смачне печиво родом з дитинства

Кулінарія

Згадайте дитинство! Ранок вихідного дня, молода мама і аромат домашнього печива? який наповнює весь будинок. Якщо ви хочете, щоб і ваші дітки згадували про вас з такою ж ніжністю, обов’язково приготуйте це печенько для своїх близьких.

Таке домашнє печиво набагато корисніше і смачніше покупного, до того воно дуже зручно для повсякденних сімейних чаювань.

Складові:

  • 200 г вершкового масла (або жиру);
  • 200 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 3 ст.л. молока;
  • 3 ст.л. сметани;
  • 2 пакетика розпушувача;
  • ванільна есенція;
  • 1 кг борошна;
  • 50 г цукрової пудри.

Приготування:

Для початку просійте борошно з розпушувачем. В окремій мисці змішайте цукор з маслом. По одному, додайте яйця в вершкову суміш, потім сметану, молоко і ванільну есенцію. Перемішайте всі інгредієнти дерев’яною ложкою.

Потроху додайте все борошно і замісіть тісто. Загорніть тісто харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину. Через 1 годину дістаньте тісто з холодильника, звільніть від плівки і пропустіть через м’ясорубку з спеціальною насадкою.

У вас повинно вийти печиво у вигляді ребристих паличок. Викладіть печиво на деко, який не треба змащувати маслом. Випікайте печиво в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів, близько 15-20 хвилин або до тих пір поки печиво стане злегка рум’яним.

Посипте печиво цукровою пудрою. Печиво готується дуже швидко, а подавати його можна з чашкою гарячого молока або чаю. Не забувайте, що готувати треба з любов’ю!

Оцените статью
Добавить комментарий