Сирні кульки. Смачний десерт, що нагадує дитинство

Кулінарія

Такі кульки моя мама робила мені в дитинстві. Минуло багато років, а я ніяк не можу забути їх смак.

Це пончики середнього розміру з сирного тесту, обсмажені в олії. Сирні кульки досить легкий в приготуванні і дуже смачний десерт за десять хвилин.

Складові

  • ✓ 250 г сиру
  • ✓ 1 яйце
  • ✓ 5-6 столових ложок цукру
  • ✓ 1,5 склянки борошна
  • ✓ 1/2 без гірки чайної ложки соди
  • ✓ цукрова пудра

Рецепт приготування

Збиваємо яйце з цукром, додаємо сир і соду.

Перемішуємо так, щоб не залишилося сирних грудочок.

Додаємо борошно і місимо тісто.

Даємо тісту постояти хвилин 15-20.

Потім катаємо ковбаски, ріжемо на брусочки.

З брусків катаємо кульки (не дуже великі, тому що при смаження вони трохи збільшаться в розмірах).

У каструльку з гарячою рослинною олією занурюємо першу порцію кульок, дерев’яною ложкою допомагаємо їм спливти.

Смажити краще на середньому вогні, давши їм прожаритися всередині і не дати згоріти зовні. Смажимо до золотистого кольору.

Готові кульки складаємо в друшляк, щоб стекло зайве масло.

Потім перекладаємо на тарілки і вже остиглі посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий