Сирне печиво: всього три інгредієнти і смакота готова

Сирне печиво, рецепт Кулінарія

Дівчата, сьогодні хочу від щирого серця поділитися новим рецептом: сирне печиво з трьох інгредієнтів.

Воно має особливий смак: ніби й не солодке, і не солоне – але приголомшливо ароматне і апетитне. Продукти знадобляться самі звичайні, вони завжди є в холодильнику у будь-якої господині. Випічка прекрасно поєднується з кавою або солодким чаєм. Від щирого серця рекомендую приготувати: тим більше що зробити це можна просто і швидко. Всього 5 хвилин на підготовку, одна година в холодильнику, 15 хвилин в духовці – і можна кликати дітей до столу.

Необхідні інгредієнти:

  • 200 мілілітрів кефіру;
  • 15 мілілітрів (2 столові ложки) рослинної олії;
  • третина чайної ложки солі;
  • одна чайна ложка цукрового піску;
  • половина чайної ложки харчової соди;
  • 130 грам твердого сиру;
  • 200 грам пшеничного борошна.

Як приготувати сирне печиво з трьох інгредієнтів

У миску виливаємо кефір кімнатної температури, додаємо сіль, цукор і соду, перемішуємо.

Будь-який твердий сир натираємо на великій тертці і відправляємо в кефір. Розмішуємо до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: спочатку ложкою, потім викладаємо на стіл і продовжуємо заміс вже руками.

Після того, як тісто зібрали в грудку, вмішуємо рослинна олію: дві столові ложки.

Розділимо тісто на три частини (для зручності), з кожної зробимо джгутик.

Загортаємо кожну заготовку в харчову плівку, робимо ковбаску, прибираємо на одну годину в морозильну камеру.

Потім дістаємо і розрізаємо на медальйони, відразу перекладаємо їх на деко, застелене папером для випічки і змащений олією.

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин: до готовності і красивого, апетитного кольору.

Апетитне сирне печиво, зроблене всього з тих інгредієнтів, виходить таким приголомшливим на вигляд, що рука сама тягнеться за добавкою.

Rate article
Залишити відповідь