Шикарна грудинка по-домашньому! Готуємо ідеальну закуску

Грудинка по-домашньому - рецепт приготування Кулінарія

Необхідні інгредієнти:

  • лист лавровий – 2 шт.
  • грудинка свиняча – 1.5 кг.
  • часник – 2 шт.
  • перець горошком – 20 шт.
  • сіль і перець за смаком

Процес приготування грудинки

Робимо на грудинці по всій поверхні надрізи. Солимо, перчимо і гарненько втираємо.

Складаємо грудинку вдвічі, потім перев’язуємо ниткою у вигляді сіточки кожен шматок.

Кладемо кожен шматочок грудинки по-окремо в харчовий пакет, додаємо перець горошком і лавровий лист.

Зав’язуємо пакети, вкладаємо в ще один пакет і укладаємо в каструлю.

Заливаємо водою і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 90 хвилин.

Готову грудинку дістаємо з пакетів і охолоджуємо.

Натираємо часник натертим на дрібній тертці, змішуємо з чорним перцем і змащуємо гарненько цією сумішшю кожен шматок, обертаємо фольгою і кладемо в холодильник на 2 години. Готуйте з задоволенням і смачного!

Rate article
Залишити відповідь