Гарна закуска на святковий стіл. Такі грибочки будуть чудовим доповненням до будь-яких страв.
Інгредієнти:
- печериці – 500 грам.
- часник – 3 зубчики.
- цибуля – 1 середня головка
- болгарський перець -1/2 (нарізати кубиками)
Для маринаду:
- вода – 1 літр
- лавровий лист – 1 штука,
- чорний перець горошком – 5 зерен,
- сушений майоран.
- столовий оцет 9% – 80 мл.
- сіль – 1,5 ч. л. і цукор – 1 ст. ложка.
- оливкова олія – 1 ст.л.
Приготування:
Печериці кидаємо в окріп і варимо 5 хвилин в трохи підсоленій воді.
Відварені гриби відкидаємо на друшляк.
Готуємо маринад: 1 л. води доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, чорним перець і майоран. Варимо близько 2-3 хвилин. Потім знімаємо з вогню, вливаємо оцет і оливкову олію.
Додаємо сіль, перець за смаком .
Печериці (якщо великі) розрізаємо навпіл, укладаємо в керамічний глибокий посуд, зверху висипаємо кубики перчика, подрібнену цибулю і часник.
Заливаємо гарячим маринадом і накриваємо кришкою і залишаємо остуджувати.
Потім ставимо в холодильник на 12 годин. Смачного!