Зараз, в сезон капусти, я намагаюся зробити найрізноманітніші заготовки і просто салати з капусти. Цей овоч гарний тим, що всі салати і закуски, чудово поєднуються з усіма стравами, квашену капусту можна і тушкувати, і робити з нею борщі, супи.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 6 кг;
- морква, – 2 шт;
- вода, 2 л;
- цукор, 300 г;
- сіль, 6 ст.л;
- оцет 9%, 300 мл.
Процес приготування
Об’єм маринаду йде на 10 кг капусти.
Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці, змішуємо і трохи ущільнюємо в ємності.
Доводимо до кипіння води, додаємо сіль і цукор, лавровий лист, перець духмяний і горошком, оцет. Коли знову закипить, вимикаємо і настоюємо протягом 5 хвилин.
Заливаємо гарячим маринадом капусту і ущільнюємо.
Зверху ставимо вантаж і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі.
Розкладаємо капусту по банках, ущільнюємо.
Зберігаємо банки з капустою в погребі чи в холодильнику.
Я роблю таку капусту невеликими порціями і коли вона закінчуються, просто роблю нову партію.
Подаю салат із зеленню, цибулею, солодким перцем, соняшниковою олією.