Швидка маринована капуста. Найсмачніший салат без проблем

Кулінарія

Зараз, в сезон капусти, я намагаюся зробити найрізноманітніші заготовки і просто салати з капусти. Цей овоч гарний тим, що всі салати і закуски, чудово поєднуються з усіма стравами, квашену капусту можна і тушкувати, і робити з нею борщі, супи.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 6 кг;
  • морква, – 2 шт;
  • вода, 2 л;
  • цукор, 300 г;
  • сіль, 6 ст.л;
  • оцет 9%, 300 мл.

Процес приготування

Об’єм маринаду йде на 10 кг капусти.

Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці, змішуємо і трохи ущільнюємо в ємності.

Доводимо до кипіння води, додаємо сіль і цукор, лавровий лист, перець духмяний і горошком, оцет. Коли знову закипить, вимикаємо і настоюємо протягом 5 хвилин.

Заливаємо гарячим маринадом капусту і ущільнюємо.

Зверху ставимо вантаж і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі.

Розкладаємо капусту по банках, ущільнюємо.

Зберігаємо банки з капустою в погребі чи в холодильнику.

Я роблю таку капусту невеликими порціями і коли вона закінчуються, просто роблю нову партію.

Подаю салат із зеленню, цибулею, солодким перцем, соняшниковою олією.

Оцените статью
Добавить комментарий