Шикарна м’ясна страва за копійки: домашня панчетта романі зі свинячої грудинки

Кулінарія

Необхідні продукти:

  • 1 кг свинячої грудинки;
  • 15 г нітритної солі (для збереження кольору м’яса);
  • 15 г звичайної солі;
  • 1 ч.л. коріандру;
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю;
  • 2-3 зубки часнику.

Покроковий процес приготування:

1. Вирізаємо шкуру зі свинячої грудинки, розділяємо її по волокнам навпіл, але не до самого кінця, а так, щоб вийшов один великий тонкий пласт у вигляді книжки.

2. Натираємо пласт сумішшю солі з товченим коріандром і чорним меленим перцем.

3. Накриваємо грудинку плівкою і відправляємо в холод на 7-10 днів, періодично видаляємо зайву вологу і перевертаємо її.

4. Звертаємо м’ясо в тугий рулет і зв’язуємо шпагатом.

Шикарна м'ясна страва за копійки: домашня панчетта романі зі свинячої грудинки

5. Потім загортаємо в марлю розміром 50х25 см і знову зав’язуємо туго шпагатом або натягуємо на нього гумову «панчоху» для приготування ковбас.

Шикарна м'ясна страва за копійки: домашня панчетта романі зі свинячої грудинки

6. Розміщуємо заготовку панчетти на балкон або вішаємо біля форточки, щоб температура була біля неї близько 15 градусів тепла на 15-20 днів. За цей час заготовка повинна зменшиться у вазі приблизно в 2 рази.

7. Перед подачею на стіл панчетту натираємо зубчиками часнику і нарізаємо на шматочки.

Шикарна м'ясна страва за копійки: домашня панчетта романі зі свинячої грудинки

Готуйте і отримуйте задоволення!

Оцените статью
Добавить комментарий