Рецепт приготування домашнього майонезу. Сьогодні я розповім вам як можна приготувати майонез, який точно вам знадобиться. Я, наприклад, для приготування різних салатів використовую виключно свій майонез. Отже, читаємо і запам’ятовуємо!
Для приготування нам необхідно:
- 3 курячих яйця;
- 400 мл. соняшникової олії. Якщо хочете майонез з оливковим смаком, то додайте оливкову олію;
- Чайна ложка гірчиці;
- Пара чайних ложок оцту 9%;
- По невеликій дрібці цукрового піску і солі.
Секрет приготування простий:
Ділимо яйця на білки і жовтки. У жовтки потрібно додати трохи цукру, солі і збити за допомогою блендера або міксера.
Далі необхідно додати оцет, гірчицю і почати знову збивати масу на середній швидкості.
При збиванні потрібно акуратно вливати олію. Чим більше його буде-тим густіше вийде майонез.
Пробуємо на смак. Якщо нічого не бракує, то просто прибираємо в холодильник. Термін зберігання такого майонезу становить приблизно 5-6 діб.