Салати готую тільки зі своїм домашнім майонезом: смачно, просто і без хімії

Кулінарія

Рецепт приготування домашнього майонезу. Сьогодні я розповім вам як можна приготувати майонез, який точно вам знадобиться. Я, наприклад, для приготування різних салатів використовую виключно свій майонез. Отже, читаємо і запам’ятовуємо!

Для приготування нам необхідно:

  • 3 курячих яйця;
  • 400 мл. соняшникової олії. Якщо хочете майонез з оливковим смаком, то додайте оливкову олію;
  • Чайна ложка гірчиці;
  • Пара чайних ложок оцту 9%;
  • По невеликій дрібці цукрового піску і солі.

Секрет приготування простий:

Ділимо яйця на білки і жовтки. У жовтки потрібно додати трохи цукру, солі і збити за допомогою блендера або міксера.

Далі необхідно додати оцет, гірчицю і почати знову збивати масу на середній швидкості.

При збиванні потрібно акуратно вливати олію. Чим більше його буде-тим густіше вийде майонез.

Пробуємо на смак. Якщо нічого не бракує, то просто прибираємо в холодильник. Термін зберігання такого майонезу становить приблизно 5-6 діб.

Оцените статью
Добавить комментарий