Салат з пекінською капустою за 5 хвилин: на кожен день і на святковий стіл

Салат з пекінською капустою, рецепт Кулінарія

Сьогодні хочу поділитися дуже простим рецептом закуски, на приготування якої йде всього лише 5 хвилин.

Салат з пекінською капустою і крабовими паличками: смачний, ситний – і при цьому легкий, ароматний. Яскрава, красива і апетитна страва не тільки урізноманітить ваше повсякденне меню, але і прикрасить святковий стіл. Пікантна маринована цибуля, крабові палички, зелений горошок – неповторне поєднання продуктів. Свіжі огірки роблять закуску свіжою і легкою, а солодкий болгарський перець додає в неї необхідний аромат. Заправка на основі майонезу і гірчиці – це окрема пісня для гурманів.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грам пекінської капусти;
  • 250 грам крабових паличок;
  • 200 грам консервованого зеленого горошку;
  • 250 грам свіжих огірків;
  • 100 грам болгарського перцю;
  • 115 грам червоної салатної цибулі;
  • 20 грам зеленої цибулі;
  • зелень кропу – за смаком;
  • чотири столові ложки майонезу;
  • 15 мілілітрів лимонного соку;
  • одна чайна ложка гірчиці в зернах;
  • одна чайна ложка цукру;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати салат з пекінською капустою

Головку червоної салатної цибулі нарізаємо тонкими четвертинками кілець, перекладаємо в миску. Додаємо цукор і лимонний сік, залишаємо на деякий час, щоб пішла гіркота.

Пекінську капусту розбираємо на окремі листочки, добре промиваємо. Розрізаємо капусту спочатку уздовж, а потім нарізаємо соломкою. Перекладаємо в миску.

Порада. Товсті прожилки листочків не викидаємо: з ними можна приготувати м’ясні чи рибні страви.

У свіжих огірків зрізаємо кінчики (шкірку очищайте за бажанням), нарізаємо їх соломкою.

Червоний болгарський перець теж нарізаємо соломкою.

Крабові палички ріжемо великими скибочками, злегка навскоси. Подрібнюємо зелену цибулю і кріп.

Всі підготовлені продукти відправляємо в миску з салатом. Туди ж додаємо зелений горошок, мариновану цибулю (сік зливаємо).

Зробимо заправку. У миску викладаємо майонез, додаємо в нього гірчицю, сіль, чорний мелений перець. Все добре перемішуємо.

Заправляємо салат, перемішуємо – і можна подавати на стіл.

Я його перекладаю в салатник, прикрашаю трояндочками з огірків і гілочками кропу.

Rate article
Залишити відповідь