Салат з куркою – це не просто салат, а справжнє свято смаку

Кулінарія

Необхідні продукти:

  • куряча грудка – 300 гр.
  • рис – 150 гр.
  • огірок – 1 шт.
  • яйце – 3 шт.
  • чорнослив – 150 гр.
  • майонез – 250 гр.
  • сіль і спеції за смаком

Покроковий процес приготування:

Отже, для початку підготую м’ясо. У мене куряче філе. М’ясо заливаю водою і додаю спеції – лавровий лист і зірочки бадьяна для чудового аромату. М’ясо варю до готовності.

Свіжий хрусткий огірок нарізаю на маленькі шматочки.

На терці я не рекомендую подрібнювати, так як салат буде дуже вологим. Куряче філе нарізаю на шматочки.

Найкраще спочатку нарізати філе уздовж волокон, а потім подрібнити проти волокон, тоді м’ясо буде дуже ніжним в салаті. Тепер яйця, я їх вже заздалегідь відварила і тепер відділяю білок від жовтка.

Білок подрібнюю на велику терці, а ось жовток треба розім’яти виделкою до стану крихти.

Рис я отварила заздалегідь, викладаю його на тарілку, щоб він трохи охолов.

Тепер чорнослив. До речі, поєднання м’яса і чорносливу в салаті просто чудове. Між іншим, у мене чорнослив м’який, тому я його відразу нарізаю, не замочуючи в гарячій воді.

Тепер беру тарілку для подачі, виставлю сервірувальне кільце і першим шаром викладаю рис. Тепер майонез, звичайно краще домашнього приготування.

Наступний шар – огірок. Трохи ущільнюю його лопаткою і знову майонез. До речі, майонез зручно викладати за допомогою кондитерського мішка.

Тепер куряче філе. І теж майонез.

Шари трохи ущільнюю лопаткою, щоб в результаті салат не розпадався при подачі. Тепер чорнослив і знову невелика порція майонезу.

На чорнослив викладаю подрібнений білок. І знову чергова порція майонезу.

Зрештою зверху викладаю шапочку з жовтка.

Розподіляю її так, щоб не було видно попередній шар, і трохи ущільнюю. Накриваю салат харчовою плівкою і відправляю в холодильник на півгодини. Через цей час готую подачу.

Зверху прикрашаю чорносливом, викладаючи його по всьому колу салату і в центр добавлю трохи зелені, у мене це листочки петрушки.

Прикрасити салат з куркою можете за своїм бажанням, але мені дуже сподобався власний варіант, до того ж поєднання чорносливу, м’яса і рису – це дуже смачно.

Подавайте до столу це приголомшливе поєднання простих продуктів. Смачного!

Салат з куркою - це не просто салат, а справжнє свято смаку

Оцените статью
Добавить комментарий