Салат з баклажанів: швидко і смачно, простий рецепт

Кулінарія

Сьогодні готую дуже смачний і незвичайний салат з баклажанів. Незвичайність його полягає в тому, що відразу і не скажеш, що він з баклажанами. Більшість моїх близьких однозначно сказали, що він з грибами, хоча були і такі, хто вгадав смак баклажанів.

Салат виходить ніжним, дуже смачним, з пікантною ноткою маринованої цибульки.

Такий салат однозначно буду готувати не раз, і мені, і моїм близьким він дуже сподобався. Рекомендую спробувати.

Необхідні продукти:

  • 2 шт. середніх баклажанів
  • 2 шт. відварених яєць
  • 1 шт. ріпчастої цибулі (100-120 г)
  • 75 г майонезу, можна замінити сметаною
  • сіль, перець за смаком
  • соняшникова олія для смаження

Для маринаду цибулі:

  • 100 мл холодної води
  • 1 ч.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 3 ст.л. оцту

Покроковий процес приготування:

1. Баклажани нарізати на невеликі брусочки. Посолити, перемішати. Залишити на 30 хвилин, це допоможе уникнути можливої гіркоти.

2. Цибулю нарізати півкільцями.

3. Для маринаду цибулі змішати воду, цукор, сіль і оцет. Перемішати до розчинення цукру і солі.

4. Відправити цибулю в маринад. Залишити на 15-20 хвилин, після чого маринад злити.

5. Баклажани промити і обсушити паперовим рушником. Обсмажити до м’якості і легкого золотистого кольору.

6. Викласти на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки олії.

7. Яйця нарізати великою соломкою.

8. Змішати вже трохи охололі баклажани, мариновану цибулю, нарізані яйця. Посолити, поперчити і додати майонез (або сметану).

9. Добре перемішати.

10. Салат готовий. Перед подачею його слід охолодити, тому його слід відправити в холодильник на 20-30 хвилин, саме в холодному вигляді він буде найсмачніше. При подачі можна додатково посипати зеленню петрушки.

Оцените статью
Добавить комментарий