Розсипчастий ніжний кекс з мандаринами і сухофруктами

Кулінарія

Просто і швидко кекс з сухофруктами. Прикрасить святковий стіл і порадує гостей вишуканим смаком мандаринок.

Інгредієнти

  • 150 гр цукру.
  • 4 яйця.
  • 170 гр масла (вершкове).
  • Чверть ч ложки соди (погасити оцтом).
  • 3 мандарина.
  • 150 гр сухофруктів (чорнослив, фініки, курага).
  • 2 ст ложки лікеру (підсилювач смаку).
  • Цедра лимону.
  • Цукрова пудра.

Спосіб приготування

Обшпарити кип’ятком сухофрукти. Додати лікер і залишити просочуватися приблизно на півгодини.

Масло з цукром розтерти так, щоб маса збільшилася в обсязі і цукринки перестали відчуватися.

Обережно додати яйця, борошно (просіяне) і погашену соду оцтом.

Попередньо очищені і розібрані на часточки мандарини обсмажуємо буквально кілька хвилин, не забуваючи обертати їх з боку на бік. Відкладаємо в тарілку, нехай остигають.

Розсипчастий ніжний кекс з мандаринами і сухофруктами

У цій же сковорідці протушкувати сухофрукти до тих пір, поки весь лікер не випарується. Після того, як вони охолонуть, змішуємо їх з тістом.

У змащену маслом і присипану борошном форму викладаємо тісто, перекладаючи його часточками мандаринів.

Розсипчастий ніжний кекс з мандаринами і сухофруктами

Печемо в духовці приблизно годину (температура – 180 градусів).

Готовий кекс змастити білком, обсипати цукровою пудрою і художньо прикрасити часточками мандаринів упереміш з цедрою лимона. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий