Просто і швидко кекс з сухофруктами. Прикрасить святковий стіл і порадує гостей вишуканим смаком мандаринок.
Інгредієнти
- 150 гр цукру.
- 4 яйця.
- 170 гр масла (вершкове).
- Чверть ч ложки соди (погасити оцтом).
- 3 мандарина.
- 150 гр сухофруктів (чорнослив, фініки, курага).
- 2 ст ложки лікеру (підсилювач смаку).
- Цедра лимону.
- Цукрова пудра.
Спосіб приготування
Обшпарити кип’ятком сухофрукти. Додати лікер і залишити просочуватися приблизно на півгодини.
Масло з цукром розтерти так, щоб маса збільшилася в обсязі і цукринки перестали відчуватися.
Обережно додати яйця, борошно (просіяне) і погашену соду оцтом.
Попередньо очищені і розібрані на часточки мандарини обсмажуємо буквально кілька хвилин, не забуваючи обертати їх з боку на бік. Відкладаємо в тарілку, нехай остигають.
У цій же сковорідці протушкувати сухофрукти до тих пір, поки весь лікер не випарується. Після того, як вони охолонуть, змішуємо їх з тістом.
У змащену маслом і присипану борошном форму викладаємо тісто, перекладаючи його часточками мандаринів.
Печемо в духовці приблизно годину (температура – 180 градусів).
Готовий кекс змастити білком, обсипати цукровою пудрою і художньо прикрасити часточками мандаринів упереміш з цедрою лимона. Смачного!