Рецепт смачних квашених помідорів, які будуть у нагоді зимою

Кулінарія

Нижче наводиться простий рецепт приготування квашених помідорів. Вони мають чудовий смак, тому сподобаються усім членам вашої родини.

Інгредієнти:

  • помідори невеликого розміру;
  • часник;
  • перець чорний горошок;
  • свіжий кріп;
  • коріння хрону;
  • листя чорної смородини;
  • духмяний перець;
  • лаврове листя (на кожен літр води 1 листок);
  • сіль (на кожен літр води 2 ст. л.).

Як приготувати:

Підготувати велику каструлю.

У каструлю покласти перець, кріп, часник та корінь хрону.

У каструлю кладуться помідори.

Зверху слід покласти листя смородини та лаврові листки.

Потім кладеться хрін.

Для приготування розсолу сіль розчиняється в окропі. Далі розсіл слід залишити для охолодження.

Помідори заливається розсолом та накриваються марлею.

Якщо з’явиться цвіль, то її потрібно видалити.

На марлю необхідно покласти тарілку, щоб вона тиснула на помідори. Інколи її потрібно мити.

Готові помідори слід зберігати у прохолодному місці.

До споживання вони будуть готові через 1-1,5 місяця. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий