Рецепт приготування маринованих кабачків в банках разом за помідорами. Ця страва буде дуже смачною взимку

Кулінарія

Приготувати кабачки з кисло-солодким смаком доволі легко. Взимку уся ваша родина із задоволенням буде куштувати цю закуску. Рецепт розрахований на 8 літрових банок.

Інгредієнти:

  • 5 кілограм молодих кабачків;
  • 10 свіжих томатів;
  • 3 моркви;
  • кріп;
  • 6 ст. л. морської солі;
  • 6 ст. л. цукру піску;
  • 300 грамів столового оцту;
  • 3,5 літра води.

Як приготувати:

1. Моркву потрібно порізати невеликими шматками.

2. Помідори слід порізати на 4 частини.

3. Кабачки необхідно помити та нарізати кільцями товщиною 1 см.

4. Кріп потрібно порівну покласти до банок. Потім додаються кабачки, помідори та морква.

5. У каструлю заливається вода, додається оцет, сіль та цукор. Довести до кипіння.

6. Маринад повинен трохи покипіти, після чого вогонь потрібно вимкнути. Маринад залишити охолоджуватися.

7. В банки залити маринад, після чого поставити їх у каструлю великого розміру для стерилізації.

8. На дно каструлі необхідно покласти тканину. На тканину встановлюються банки, накриті кришками. Далі каструля заливається водою майже до верху банок.

9. Довести воду до кипіння. Стерилізувати необхідно 15 хвилин.

10. Потім банки дістати з каструлі, закатати кришками, перевернути, накрити ковдрою, та залишити, щоб вони охололи. Приємного апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий