Мій чоловік ще недавно на дух не переносив баклажани. Говорив, що таке їсти неможливо. Сама ж я люблю ці пряні овочі, готувала б кожен день. Якось я вирішила поекспериментувати і приготувати баклажани з гостротою. Чоловік прийшов на запах і попросив спробувати.
Він з радістю покуштував закуску і попросив ще. Коли сказала, що це баклажани, він відповів, мовляв, неважливо, що це, якщо смак настільки приголомшливий. З тих пір просить мене приготувати гостру закуску з баклажанів.
СКЛАДОВІ
- 300 г баклажанів
- 1 л води
- 2 ч. л. солі
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 40 г яблучного оцту
- 10 г цукру
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. л. крохмалю
- 0,25 ч. л. червоного пекучого перцю
Приготування закуски з баклажанів
Спочатку підготуємо овочі. Вимий баклажани, відріж кінчики. Наріж баклажани на невеликі прямокутні шматочки довжиною по 5-7 сантиметрів. Хоча можна і кружечками, як тобі зручно.
У миску налий воду і розчини в ній сіль. В цей розсіл поклади баклажани і залиш там на 20-30 хвилин. За цей час вони добре просочаться сіллю і вологою. Якщо так їх відмочити, вони будуть вбирати менше олії.
Тепер приготуємо соус. Для цього в ємності змішай оцет і соєвий соус. Насип туди цукор і крохмаль. Додай подрібнений часник. Для додаткового аромату можна додати трохи тертого імбиру. В кінці додай перець. Можна замінити його соусом «Табаско».
З баклажанів злий розсіл, виклади їх в один шар на розігріту сковорідку, змащену олією. Смаж баклажани, поки вони не зарум’яняться. Потім додай соус, добре перемішай і смаж ще пару хвилин, поки волога повністю не випарується. Дай закусці трохи охолонути і подавай до столу.
Рецепт гострих баклажанів максимально простий, зате результат захоплює. Раз-два – і в тебе на столі гаряча ароматна закуска, побачивши яку ніхто не встоїть. Навіть найзапекліші противники баклажанів будуть наминати за обидві щоки. Спробуй, тобі обов’язково сподобається.