Запорука успіху цього десерту – в якісному, з високим відсотком жирності какао. Тому не економимо на цей продукт, все одно його покупка, обійдеться дешевше, ніж півкіло цукерок. Набір продуктів найпростіший.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- какао, 2 – 3 ст.л;
- молоко сухе, 250 г;
- цукор, 300 – 350 г;
- масло вершкове, 100 г;
- вода, 100 мл;
- кардамон, дрібка.
Процес приготування
У каструльці з товстим дном змішуємо воду і цукор, доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 5 хвилин, перемішуючи.
Додаємо вершкове масло і розмішуємо масу до повної однорідності.
Сухе молоко і какао з’єднуємо і перетворюємо в однорідну суху суміш.
Вливаємо в сухі інгредієнти сироп і починаємо перемішувати.
Порада: зараз ви можете ще додати найрізноманітніші спеції, крім кардамону: ваніль, кориця, цедра цитрусових і т.д. Все за смаком.
Відправляємо масу в холодильник на 40 хвилин.
Формуємо трюфелі руками і обвалюємо їх в какао.
Якщо ви робите святковий варіант, можна скористатися формочками і розкласти ще теплу масу в силіконові формочки, поставити їх в холодильник. Виймаємо з формочок, а потім присипати какао або корицею, змішаною з цукровою пудрою.
Також ще можна класти всередину цукерки мигдальний горішок або арахіс, будь-який інший наповнювач.