Пишні круасани, рецепт простого приготування

Пишні домашні круасани - рецепт приготування Кулінарія

Круасани за даним рецептом м’які, з ніжною і повітряною структурою тіста. Начинка готується швидко, з вареного згущеного молока.

Коли готую круасани, приємний аромат випічки наповнює будинок теплом і затишком.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 480 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 120 мл
  • Вода – 120 мл
  • Олія – 3 ст. ложки
  • Дріжджі сухі – 1 ч. ложка
  • Масло вершкове – 140 г
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Варене згущене молоко
  • Цукрова пудра

Рецепт приготування круасанів

Вливаємо в більшу ємність теплу воду, тепле молоко і рослинну олію. Додаємо сухі дріжджі, сіль і цукор.

Додаємо одне яйце і один яєчний білок (другий жовток залишаємо для змазування при випічці).

Віночком збиваємо масу, до однорідної структури. Всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.

Тісто накриваємо і залишаємо при кімнатній температурі, на одну годину.

Далі, переносимо тісто на стіл, обминаємо і розділяємо на 6-7 рівних частин.

Кожен шматочок скачуємо в кулю і накриваємо, щоб не обвітрились.

При необхідності, посипаємо борошном стіл.

Кулі з тіста розкочуємо в круглі, тонкі млинці, товщиною 3 мм.

Розкачане тісто змащуємо тонким шаром вершковим маслом кімнатної температури.

Складаємо змащені млинці один на одного, посипаємо борошном і розкачуємо в один загальний млинець, товщиною 5-6мм.

Ножем для піци розрізаємо круглий млинець на гострі трикутники.

На широку частину трикутників кладемо по одній чайній ложці начинки з вареного згущеного молока.

Загортаємо трикутники з тіста, формуємо круасани.

Деко застеляємо пергаментом і перекладаємо заготовки круасанів. Змащуємо з яєчним жовтком.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо круасани 30 хвилин.

За бажанням, перед подачею круасани посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь