Я вважаю, що найсмачніші салати ті, які не перевантажені великою кількістю інгредієнтів. Досить 3-5 продуктів, щоб приготувати прекрасний салат. Ось і в цьому рецепті салат складається всього з 4 інгредієнтів, не рахуючи майонезу. Приготувати його можна, як на звичайну вечерю, так на свято.
Продукти, які необхідні:
- Яйця – три штуки;
- Філе курки – 300 г;
- Цибуля ріпчаста – одна головка;
- Помідор – одна штука;
- Оцет – дві стол. ложки;
- Цукор – одна стол. ложка;
- Сіль, перець в залежності від смаку;
- Майонез – дві стол. ложки.
Переходимо до процесу приготування
В першу чергу необхідно замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо її у вигляді півкілець, складаємо в глибоку тарілку, змішуємо з цукром і оцтом. Маринуємо 2-3 години.
Коли цибуля досить промаринується, можна приступати до приготування салату.
Варимо яйця, охолоджуємо і ріжемо у вигляді кубиків невеликого розміру.
Також, як і яйця, нарізаємо помідор, видаливши серединку, щоб в салаті не було зайвої рідини. Але з іншого боку серединка – найкраща частина помідора. Так що вирішуйте самі.
Філе варимо в підсоленій воді. Після того, як охолоне, теж ріжемо у вигляді кубиків. Ще м’ясо можна запекти в спеціях в духовці. так салат вийде тільки смачніший. Ще можна замінити варене філе на копчену курочку.
Всі 4 інгредієнта об’єднуємо в салатник, кладемо майонез, солимо, перчимо і перемішуємо. Можна подавати!
Якщо ви не хочете майонез з якихось причин, то замість нього можна додати в салат нежирний йогурт, змішаний з гірчицею.