Просте картопляне пюре – це нудно: на святковий стіл подаю гарнір оригінальним чином

Кулінарія

Картопляне пюре в своєму натуральному вигляді на святковому столі буде виглядати нудно і буденно. Пропоную подати його до торжества оригінальним чином так вийде не тільки гарніше, але і на порядок смачніше.

Для святкового гарніру знадобиться

  • кілограм картоплі; одне яйце;
  • п’ятдесят грам вершкового масла;
  • ложка крохмалю;
  • сіль, сухий часник, мускатний горіх.

Як оригінально подати картопляне пюре на святковий стіл

Очищену картоплю варимо до готовності в підсоленій воді. Гарячою розминаємо його товкачем, намагаючись позбутися від усіх грудочок.

Додаємо вершкове масло, сухий часник, мускатний горіх, якщо потрібно сіль. Вбиваємо яйце, додаємо крохмаль. Перемішуємо до однорідності.

Дивимося на консистенцію маси вона повинна бути м’якою і еластичною. Якщо заготовка вийшла сильно крутою, то ситуацію врятує ще одне яйце і шматочок вершкового масла, а якщо рідкою, то на допомогу прийде крохмаль. Консистенція буде залежати від сорту картоплі.

Перекладаємо пюре в кондитерський мішок з насадкою «зірочка». Видавлюємо вежі з картоплі на деко, застелене пергаментом, який потрібно додатково змастити олією.

Просте картопляне пюре - це нудно: на святковий стіл подаю гарнір оригінальним чином

Ставимо деко в гарячу (двісті градусів) духовку на 15-20 хвилин. Сильно засмажувати гарнір не варто як тільки хвилясті краєчки підрум’яняться, його можна діставати.

Просте картопляне пюре - це нудно: на святковий стіл подаю гарнір оригінальним чином

Подаємо хрустке зовні і ніжне всередині пюре на святковий стіл, посипавши свіжою зеленню. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий