Приголомшлива і шикарна заготовка з болгарського перцю з часником на зиму!

Кулінарія

Тепер буду готувати весь перець тільки так!

Складові:

  • перець болгарський – 3 кг
  • часник – 3 головки
  • кріп свіжий – 1 пучок

Для маринаду на 1 літр води:

  • олія соняшникова – 250 мл
  • оцет – 250 мл
  • цукор – 1 ст.
  • сіль – 3 ст. л.

Приготування:

Перець вимити, обсушити, очистити від плодоніжок і насіння і нарізати смужками. Використовуйте для краси різні кольори перцю.

Очищений часник рубаємо ножем.

Нарізаємо дрібно кріп.

Стерилізуємо баночки і кришки.

Готуємо маринад: в каструлі змішуємо воду, соняшникова олія, цукор і сіль. Доводимо рідину до кипіння, в кінці вливаємо оцет.

Опускаємо нарізаний болгарський перець опускаємо в киплячий маринад і варимо близько 5 хвилин.

Потім викладаємо кожну порцію в банки, перекладаючи подрібненим часником і зеленню.

Доливаємо перець в банках маринадом.

Закриваємо банки кришками і закочуємо до повного охолодження.

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий