Повітряний хліб – це модна закуска з легкою і хмарною структурою

Кулінарія

Смачно, незвично і точно варто спробувати. Повітряний хліб-безе, який за структурою нагадує цукрову вату.

Необхідні продукти:

  • 3 яєчні білки
  • 30 гр. цукру
  • 10 гр. кукурудзяного крохмалю
  • дрібка солі

По бажанню:

  • екстракт ванілі
  • харчовий барвник

Отже, для початку відокремимо білки від жовтків. Нам знадобиться три білка. Яйця повинні бути кімнатної температури. Коли Ви будете розділяти яйця на білки і жовтки, робіть це дуже акуратно.

Насправді, наявність навіть краплі жовтка в білках сильно ускладнить збивання. Тепер за допомогою міксера збиваємо білки. До речі, посуд, включаючи насадки міксера, повинна бути ідеально чистою і сухою. Для знежирення ємність можна протерти скибочкою лимона. Збивати білки потрібно обов’язково на самій низькій швидкості. У міру збивання, швидкість поступово збільшувати. Якщо збивати відразу швидко білки стануть рідкими і вже не зіб’ються.

Коли білки вже добре збільшилися в обсязі, додаємо цукор невеликими порціями і продовжуємо збивати. Білкова піна стає все більш щільною і стійкою. Тепер вносимо кукурудзяний крохмаль. Висипаємо невеликими порціями, при цьому постійно збиваючи міксером.

Тепер деко покриємо пергаментним папером і викладаємо всю білкову суміш.

Надаємо кулінарному «чуду» будь-яку форму, яку хочете, і ставимо випікатися на 30 хвилин в заздалегідь розігріту духовку при температурі 150 градусів.

Повітряний хліб - це модна закуска з легкою і хмарною структурою

Якщо Ви хочете додати фарб і зробити ефектний різнокольоровий десерт, то тоді додайте кольоровий барвник відразу після додавання цукру. До речі, буде достатньо кількох крапель.

Добре міксером розмішуємо барвник і тепер поступово додаємо крохмаль, головне, щоб маса стала однорідною.

Насправді, випікати будемо точно так само на пергаментному папері в розігрітій духовці при 150 градусах 30 хвилин.

У підсумку виходить повітряний хліб-безе, який за структурою нагадує цукрову вату. Смачно, незвично і точно варто спробувати.

Це, напевно, найпопулярніший рецепт десерту зараз, тому раджу спробувати приготувати.

Повітряний хліб - це модна закуска з легкою і хмарною структурою

Оцените статью
Добавить комментарий