Смачно, незвично і точно варто спробувати. Повітряний хліб-безе, який за структурою нагадує цукрову вату.
Необхідні продукти:
- 3 яєчні білки
- 30 гр. цукру
- 10 гр. кукурудзяного крохмалю
- дрібка солі
По бажанню:
- екстракт ванілі
- харчовий барвник
Отже, для початку відокремимо білки від жовтків. Нам знадобиться три білка. Яйця повинні бути кімнатної температури. Коли Ви будете розділяти яйця на білки і жовтки, робіть це дуже акуратно.
Насправді, наявність навіть краплі жовтка в білках сильно ускладнить збивання. Тепер за допомогою міксера збиваємо білки. До речі, посуд, включаючи насадки міксера, повинна бути ідеально чистою і сухою. Для знежирення ємність можна протерти скибочкою лимона. Збивати білки потрібно обов’язково на самій низькій швидкості. У міру збивання, швидкість поступово збільшувати. Якщо збивати відразу швидко білки стануть рідкими і вже не зіб’ються.
Коли білки вже добре збільшилися в обсязі, додаємо цукор невеликими порціями і продовжуємо збивати. Білкова піна стає все більш щільною і стійкою. Тепер вносимо кукурудзяний крохмаль. Висипаємо невеликими порціями, при цьому постійно збиваючи міксером.
Тепер деко покриємо пергаментним папером і викладаємо всю білкову суміш.
Надаємо кулінарному «чуду» будь-яку форму, яку хочете, і ставимо випікатися на 30 хвилин в заздалегідь розігріту духовку при температурі 150 градусів.
Якщо Ви хочете додати фарб і зробити ефектний різнокольоровий десерт, то тоді додайте кольоровий барвник відразу після додавання цукру. До речі, буде достатньо кількох крапель.
Добре міксером розмішуємо барвник і тепер поступово додаємо крохмаль, головне, щоб маса стала однорідною.
Насправді, випікати будемо точно так само на пергаментному папері в розігрітій духовці при 150 градусах 30 хвилин.
У підсумку виходить повітряний хліб-безе, який за структурою нагадує цукрову вату. Смачно, незвично і точно варто спробувати.
Це, напевно, найпопулярніший рецепт десерту зараз, тому раджу спробувати приготувати.