Повітряні швидкі булочки замість хліба!

Швидкі булочки - рецепт приготування Кулінарія

За хлібом в магазин більше не ходжу!

Складові:

  • борошно – 500 г,
  • тепле молоко – 180 мл;
  • дріжджі – 2 ч.л;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль і цукор по 1 ч.л,
  • тепла вода – 60 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • жовток.

Приготування

У тепле молоко додаємо просіяне борошно, цукор і дріжджі. Залишаємо постояти протягом 10 хвилин.

Потім вливаємо воду, додаємо яйця, розтоплене вершкове масло і сіль.

Замішуємо м’яке і не липке тісто протягом 5 хвилин.

Тісто накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини.

Викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном, обминаємо і ділимо на 12 частин.

Накриваємо плівкою на 15 хвилин.

Викладаємо заготовки на деко, застелене пергаментом.

Змащуємо жовтком з молоком і присипаємо сухим маком або кунжутом.

Випікаємо при 200 С протягом 20 хвилин.

За бажанням можна зробити булочки з будь-якою начинкою. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий