Покроковий рецепт пирога Краківський сирник

Кулінарія

Краківський сирник – це традиційний і всіма улюблений десерт з польської кухні. У кожній країні є своя традиційна кулінарія. Більш того, в кожному відомому місті є особливі страви, пов’язані з історією та культурою певної місцевості. Рецепт Краківського сирника відноситься саме до таких страв.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 125 г цукрового піску;
  • 2 ч. ложки ванільного цукру;
  • 125 г холодного вершкового масла;
  • 1 яйце.

Для начинки:

  • 1 кг домашнього жирного сиру;
  • 8 яєць;
  • 100 г м’якого вершкового масла;
  • 250 г цукрового піску;
  • 3 ст. ложки ванільного цукру;
  • 3 ст. ложки крохмалю;
  • 100 г родзинок.

Додатково:

  • 1 яєчний жовток;
  • 100 г цукрової пудри (для глазурі).

Процес приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно з цукровим піском і ванільним цукром.

Масло відразу з холодильника наріжте на невеликі шматочки, а потім додайте в миску разом з яйцем. Всі інгредієнти змішайте, зібравши їх в клубок.

Відокремте від тіста одну третину, потім обидві частини загорніть в харчову плівку, охолодіть їх в холодильнику протягом години.

Далі приступаємо до приготування сирника: на столі, злегка присипати борошном, розкачайте більшу частину тіста в пласт, перекладіть його в форму розміром близько 30×20 см, яку попередньо застеліть папером.

Розрівняйте руками тісто від бортика до бортика, густо проколіть його виделкою, а потім випікайте в розігрітій духовці близько 15 хвилин при температурі 180 гр.C.

Вийміть злегка підпечене тісто з духовки і дайте йому охолонути.

Для приготування начинки змішайте вершкове масло з цукром, ванільним цукром і крохмалем.

Відокремте яєчні білки від жовтків.

Додайте до масла з цукром 2 ложки сиру і один жовток, гарненько все розітріть ложкою.

Повторюйте ці додавання, поки у вас не закінчаться жовтки і сир.

Додайте до суміші просіяне борошно, розмішайте, а потім вмішайте промиті родзинки.

Яєчні білки збийте до густої піни за допомогою ручного блендера.

Акуратно, ложка за ложкою, вмішати білки в сирну суміш.

Підготовлену сирну суміш викладіть на запечену основу пирога, розрівнявши тильною стороною ложки.

Частину тіста розкачайте качалкою в тонкий пласт, а потім наріжте на смужки шириною приблизно 2 см.

Розкладіть смужки поверх начинки у вигляді решітки.

Збийте жовток зі столовою ложкою молока, а потім кухонним пензлем змастіть пиріг зверху.

Випікайте краківський сирник приблизно 1 годину при 170 C.

Вимкніть духовку, відкрийте дверцята печі і залиште сирник остигати приблизно на півтори години, потім виставте його на стіл і дайте охолонути – до кімнатної температури.

Приготуйте глазур, змішавши цукрову пудру і пару ложок води. Полийте цією сумішшю сирник зверху, набираючи глазур ложкою.

Потім краківський сирник поміщається в холодильник на кілька годин, а потім нарізається і подається. Смачного!

Покроковий рецепт пирога Краківський сирник

Покроковий рецепт пирога Краківський сирник

Оцените статью
Добавить комментарий